Okulumuz Şehit Köşesindeki Bariyerler Yenilendi

Okulumuz Şehit Köşesindeki Bariyerler Yenilendi

Şehit Köşemizde bulunan bariyerler yenilendi.

Şehit Ebubekir EKİNCİ:

23 Eylül 1976 yılında Sivas'ta dünyaya gelmiştir. İlkokulu yıllar sonra adının verileceği Fatih ilkokulu'nda tamamlamıştır. Sessiz ve sakin bir yapıya sahip olan kahraman şehidimiz, öğretmenler ve sınıf arkadaşları tarafından oldukça sevilen birisidir. Ortaokulu ise Behrampaşa ortaokulunda tamamlamıştır. Sınava girerek kazandığı Atatürk Endüstri Meslek lisesi motor bölümünden 30 Haziran 1995 tarihinde mezun olmuştur. Üç kardeşin ortancası olan kahraman şehidimiz bekardır.

Isparta Eğirdir Dağ komando okulu ve eğitim merkez komutanlığı temel eğitimini tamamladıktan sonra Hakkâri İli Dağ ve Tugay komutanlığı'na atanmıştır. Burada disiplini, cesareti ve özverili çalışmaları yla arkadaşlarının ve komutanlarının takdirini kazanmıştır. Şerefli ailesine yazdığı mektuplarında hasret dolu şiirler kaleme almıştır.

24 Temmuz 1997 yılında iç güvenlik operasyonları icrasında kandil Dağı ördekli mevkiinde görevini ifa etmekteyken Türkiye Cumhuriyeti devleti ve mümtaz milletimizin bölünmez bütünlüğüne kasteden, bölücü terör unsuru olan alçak hainlere karşı vermiş olduğu mücadelede silahlı çatışma sonucu yaralanan Kahraman şehidimiz 27 Temmuz 1997 yılında kaldırılmış olduğu hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış, Rahman'a mertebelerin en yücesi olan "Şehitlik Mertebesiyle" kavuşmuştur. Kahraman şehidimiz Sivas Asri şehitliği' nde ebedi istirahatgahına defnedilmiştir.

07.12.2023 69

07-12-2023